Dolfijne zwemschool

Alle modernste trainingstheorieën zijn het erover eens: leren zwemmen vraagt tijd en geduld! Om een kind 'perfect' te leren zwemmen heb je nood aan gediplomeerde trainers, geduld en ervaring allemaal troeven die VZR in huis heeft. Wij kiezen er dan ook bewust voor om met onze trainers (= gediplomeerd) en jeugdtrainers in onze 40-jarige club (=ervaring), de zwemmertjes pas vrij te laten wanneer wij én de ouders tevreden zijn met het behaalde resultaat (= tijd). Een kind kan onmogelijk perfect zwemmen na 10, 15 of zelfs 20 lessen. Daarom mag een kind pas onze zwemschool verlaten indien de trainers én ouders tevreden zijn over het resultaat, en dit voor dezelfde prijs! Zwemmen omvat immers zoveel meer dan zo snel mogelijk aan de overkant van het zwembad geraken! Beginnen bij het begin en dan verder bouwen is dus ons doel. Niet eerst willen leren lopen alvorens te kunnen stappen! Hoe gaan we te werk?

Waarom dus de rugslag? Al tijdens de lessen watergewenning, leren onze zwemmertjes te watertrappelen met de voetjes. In het begin spelenderwijs, maar naarmate de lessen vorderen zal dit moeten gebeuren al drijvend met of zonder drijfhulpmiddelen, met een goede beenslag tot ze zo evolueren naar een volwaardige beenslag in de rugslag. En omdat de zwemmertjes hun hoofd boven water kunnen houden zijn ze ook sneller gerust gesteld. Draai je je zwemmertjes op hun buik, dan sla je als trainer twee vliegen in één klap aangezien benen crawl zo goed als dezelfde beweging vraagt van onze zwemmertjes.

Vervolgens kan men starten om de armbeweging toe te voegen aan de beenbeweging en in tegenstelling tot de schoolslag, vraagt de vrije slag en rugslag een veel minder strikte coördinatie van armen, benen en ademhaling waardoor het voor de zwemmertjes veel makkelijker aanleert waardoor frustraties vermeden worden (zowel bij trainer als bij zwemmer). Recente lectuur bevestigt de methode van onze zwemclub. 

Taken jeugdsportcoordinator(en): Op een gestructureerde en systematische manier coördineert zij de sporttechnische, beleidsmatige, sociaal-pedagogische, communicatieve en organisatorische aspecten van de jeugdwerking opdat de kwaliteit van de jeugdsport in onze club verhoogt.

Image

Watergewenning & Dolfijne Zwemschool

 

 

Vrijdag

 

 

 

Zaterdag 

17u30 - 18u15

18u15 - 19u

20u - 21u

 

12u - 12u45

12u45 - 13u30

14u30 - 15u30

 

Blauw/Rood (groep 1)

Blauw/Rood (groep 2)

Zwart

 

Blauw/Rood (groep 1)

Blauw/Rood (groep 2)

Zwart 

vrije zwemmers ronse
Image

Meer informatie? info@vzr.be

Verantwoordelijken Dolfijne Zwemschool & jeugdsportcoordinatoren: Frank Persijn  en Lies Persijn (info@vzr.be) Vertrouwenspersoon/Fairplay verantwoordelijke: Frank Persijn & Katrien Baeke


Tarief: €165 (1x per week), €245 (2x per week)  

Nous proposons aussi bien sur le plan récréatif que compétitif les meilleures conditions afin que votre fils/fille s’épanouisse dans la natation. Au niveau pré-compétition, nous aidons vos nageurs à améliorer leur technique, à apprendre les virages spécifiques ou encore à découvrir le papillon. Pendant les Brevets de VZR, vos nageurs découvriront leurs propres limites. Vos nageurs pourront évoluer, s’ils le désirent vers le groupe des nageurs de compétition, ou nous leur proposerons de participer à quelques compétitions (inter)nationales.
Image

(Pré)Compétition & nage récréative

Mardi

18h30 - 20h

20h - 21h

A (group1) + group C

A (group2) + group B

 
       

Mercredi

19h30 - 21h 

A + B + C

 

 

Vendredi

 

19h - 20h

A + B + C

 
Samedi

13h30 - 14h30

A + B + C

 
Image

Plus d’informations: info@vzr.be

Responsable Dolfijne Zwemschool & coordinateur sportif: Frank Persijn & Lies Persijn

Tarief: 195 €/nageur

Vous souhaitez vous remettre en forme? Vous avez plus de 25 ans? Vous souhaitez améliorer votre technique de nage? Vous avez des plans pour devenir triathlète? Ne cherchez plus, VZR vous propose « Masterzwemmen », où vous pourrez réaliser tous vos objectifs. Nos entraîneurs diplômés vous aideront avec des conseils, que vous pourrez mettre à profit dans des couloirs uniquement réservés aux masters.
Image

VZR Masterzwemmen

Mardi  20h - 21h VZR Masterzwemmen 
Mercredi 19h30 - 21h VZR Masterzwemmen
Samedi 13h30 - 14h30 VZR Masterzwemmen 
Image

Plus d’informations: info@vzr.be - VZR Masterzwemmen

Responsable: Frank Persijn & Marie Bogaert

Tarif: 140 €/nageur

VZR Openwater zwemmen

Vooral tijdens de grote vakantie (verlofperiode VZR) zetten we wel eens de stap naar openwater zwemmen.

Heel leuk voor onze zwemmers om vertrouwen op te doen in het water. Oriêntatie, boeien ronden en vlot starten zijn zeer zeker aandachtspunten.

Image

Plus d’informations? info@vzr.be - VZR Openwater zwemmen

Responsable: Frank Persijn & Lies Persijn

DAIS Zwemmen

In samenwerking met de vzw dais, zet VZR zich in voor de zwemsport bij personen met een verstandelijke beperking.

Doelgroep

DAIS vzw richt zich tot alle geïnteresseerde sporters met een verstandelijke beperking uit de regio Pajottenland en Denderstreek en al wie zich kan en wil verplaatsen naar deze regio.Indien de mogelijkheden en de middelen er zijn, kan er uitgebreid worden in elke mogelijke richting.

Missie

DAIS is een regionale Vlaamse sportclub, die zich richt naar personen met een handicap en die streeft naar normalisatie op het vlak van en dmv aangepaste bewegingsactiviteiten en aangepast sporten. De trainingen vinden elke maandagavond plaats in het zwembad van Ronse tussen 17u45 en 18u45.

Campus OOOC Glorieux

Een OOOC is een onthaal-, observatie- en oriëntatiecentrum binnen de Integrale Jeugdhulp. In ons centrum kunnen we elf kinderen of jongeren begeleiden (jongens en meisjes) tussen de 6 en 18 jaar. Ook zij zijn welkom in onze club.

zwemclub ronse vzr
Restez informé des dernières nouvelles, inscrivez-vous pour recevoir notre bulletin d’informations.

Vrije zwemmers Ronse
vzr
sportclub zwemclub ronse
sportclub zwemclub ronse
sportclub zwemclub ronse
sportclub zwemclub ronse
© 2023 Zwemclub VZR • Ronse